torstai 6. syyskuuta 2012

AUNE-ehdot

Korjaamon velvollisuudet

Korjaamo suorittaa työn ammattitaitoisesti ja huolellisesti valmistajan kyseistä automallia varten laatimia huolto- ja korjausohjeita noudattaen. Korjaamo hankkii korjaukseen joko alkuperäisiä tai laadultaan niitä vastaavia varaosia tai tarvikkeita.

Työtilaus

Työ tehdään kirjallisesti ja työtilauksesta annetaan yksi kappale asiakkaalle toisen jäädessä korjaamolle. Asiakkaan pitää työtilausta tehdessään ilmoittaa tiedossa olevat korjaukseen vaikuttavat seikat. Jos työtilausta joudutaan muuttamaan tai täydentämään työtilauksen tekemisen jälkeen asiakkaan pyynnöstä, merkitään sovitut muutoksen korjaamon työtilaukseen. Asiakas voi perua työtilauksen ennen työn aloittamista tai sen valmistelua.

Vastuu autoverosta

Korjaamo ei ota vastaan ajoneuvon uudelleen verottamiseen mahdollisesti johtavaa korjaustyötä, ellei työntilaajana ole ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja. Korjaamon täytyy ilmoittaa auton omistajalle ennen korjaustyön aloittamista tai jatkamista, jos osien vaihtamisesta voi korjaamon käsityksen mukaan seurata ajoneuvon uudelleen verottaminen.

Hintatiedot

Korjaamon hinnoitteluperusteet ovat nähtävillä korjaamon asiakastiloissa hintamerkintäasetuksen edellyttämällä tavalla. Ilmoitettu hinta voi olla hinta-arvio, enimmäishinta tai kiinteähinta. Hinta arvio ei saa ylittää enemmällä kuin 15 %. Jos korjaukselle sovitaan koko korjaustyön kattava enimmäishinta, sitä ei saa ylittää. Kiinteää hintaa korjaamo ei saa ylittää ilman asiakkaan lupaa.

Lisätyöt

Jos korjausta suoritettaessa ilmenee tarvetta tehdä työtilaukseen kuulumattomia lisätöitä, korjaamon pitää saada niihin asiakkaalta lupa. Jos asiakkaaseen ei saada yhteyttä kohtuullisessa ajassa, saa korjaamo tehdä vain pieniä ja tarpeellisia työtilaukseen kuulumattomia lisätöitä joiden tekeminen on tarkoituksenmukaista yhdessä tilattujen töiden kanssa.

Maksuehdot

Maksu maksetaan käteisellä työn luovutuksen yhteydessä, ellei muuta maksutapaa olla sovittu tilauksen aikana. Korjaamo perii viivästyskorkoa erääntyneestä ja myöhästyneestä suorituksesta korkolain mukaisesti. Asiakkaalla on oikeus olla maksamasta virheellisesti suoritettua korjausta, kunnes virhe on korjaamon toimesta tai kustannuksella korjattu.

Työn valmistuminen

Työt tehdään sovitussa ajassa. Jos työtä ei saada valmiiksi sovittuun aikaan mennessä, korjaamo ilmoittaa asiakkaalle lisäajan tarpeesta. Jos valmistumisaikaa ei ole työtilausta tehtäessä sovittu, työ tehdään korjauksen laatuun ja laajuuteen nähden kohtuullisessa ajassa.

Työn vastaanotto ja luovuttaminen

Työn kohde vastaanotetaan ja luovutetaan vain korjaamon aukioloaikana. Aukioloajan ulkopuolella tapahtuvat luovutukset korjaamolle ja korjaamolta tehdään asiakkaan vastuulla, ellei muusta ole sovittu. Korjaamo vastaa siitä että työn kohdetta säilytetään huolellisesti. Korjaamo vastaa myös kohteen katoamisesta tai vahingoittamisesta. Korjaamon säilytysvastuu lakkaa neljän vuorokauden kuluessa siitä ajankohdasta lukien, kun korjaamo on ilmoittanut asiakkaalle työn valmistumisesta. Jos korjaamo säilyttää ajoneuvoa korjaamoalueella edellä mainitun neljän vuorokauden jälkeen, sillä on oikeus periä säilytysajalta korvausta.

Virheilmoitus ja virheen korjaaminen
  
Asiakkaan pitää ilmoittaa korjaamolle havaitsemastaan virheestä ja vaatia virheen oikaisua kohtuullisen ajan kuluessa siitä, kun hän havaitsi virheen. Korjaamolla on oikeus omalla kustannuksellaan oikaista virhe, jos se asiakkaan ilmoittaessa virheestä viipymättä tarjoutuu tekemään sen.

Erimielisyyksien ratkaiseminen

Jos erimielisyyksiä ei voida ratkaista osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja-asiakas voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti