sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Tiedonetsintäharjoitus

Harjoituksessa meidät jaettiin pieniin ryhmiin, joissa etsittäisiin Autodatasta ja Workshopdatasta tietoita. Tarkoituksena oli oppia käyttämään näitä kahta sivua, jota me tulemme käyttämään jatkuvasti opintojemme aikana. Palvelut ovat maksullisia, joten kuvia sivuista ei tule näkymään.

Workshopdata.

Alussa valitaan auto ja sen malli, josta tietoa halutaan etsiä. Valinnan jälkeen aukeaa valikko, jossa on seitsemän eri valintaa, joiden takaa aukeaa niihin liittyviä teknisiä tietoja. Nämä seitsemän valittavaa kohtaa ovat huolto, moottori, vaihteisto, ohjaus ja jousitus, jarrut, ulkopuoli/sisäpuoli, sekä elektroniikka. Näistä jokaisesta valikosta löytyy säätötiedot ja korjausajat, joista löytää tavittavaa teitoa suhteellisen nopeasti.

Oma mielipiteeni tästä sivustosta on hieman kaksipiippuinen, sillä jotkut asiat löytää helposti ja nopeasti sen kuvakkeen takaa, mihin asia liittyy, kun taas välillä kesti suhteellisen kauan löytää asia mitä etsit. Lisäksi tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytän tuota sivustoa, mikä on yksi syy siihen ettei tietoa heti löytänyt.


Autodata

Alussa on auton ja mallin valinta. Tämän jälkeen aukeaa valikko, jossa on monia kuvakkeita, joiden takaa löytyy kuvakkeeseen liittyvää tietoa. Esimerkiksi tekniset tiedot kuvakkeen takaa löytää kiristys tiukkuudet sun muuta. Alkuvalikko kuitenkin vaihtelee aina autosta, sillä kaikissa autoissa ei ole esimerkiksi ilmastointia, niin autodata on sulkenut ilmastointikuvakkeen pois valikoimasta.

Autodata on simppeli sivusto, josta löytää yllättävän helposti tietoa autosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti